Reclamatii Fan Courier asistenta telefonica colete si retururi

Fan Courier este una dintre cele mai populare companii de curierat din Romania, insa pot aparea situatii in care serviciile nu sunt prestate conform asteptarilor. Daca ai intampinat probleme legate de pierderea, deteriorarea sau intarzierea coletului, poti depune o reclamatie oficiala. Acest articol iti va oferi toate informatiile necesare pentru a face o reclamatie eficienta la Fan Courier.

Date de contact Fan Courier

Pentru depunerea unei reclamatii sau solicitarea de informatii suplimentare, Fan Courier poate fi contactat prin mai multe canale.

Telefon
+4021.9336 (numar cu tarif normal, apelabil din orice retea)
+40723 / +40742.55.22.33 (apelabil din retelele Vodafone si Orange)
*9336 (apel normal, fara suprataxa)
+40728 241 759 (receptie clienti, predare-preluare expeditii)

E-mail
[email protected]

Sediul central
Sos. de Centura nr. 32, Stefanestii de Jos, Ilfov, 077175

Website
www.fancourier.ro

Ce informatii trebuie sa incluzi intr-o reclamatie?

Pentru ca o reclamatie sa fie analizata si solutionata cat mai rapid, este esential sa contina anumite informatii clare si complete. Trebuie incluse datele expeditorului si destinatarului, precum numele, adresa, numarul de telefon si adresa de email. De asemenea, este necesar numarul AWB-ului, codul unic al expedierii, precum si data si locul in care coletul a fost preluat.

O descriere detaliata a problemei este esentiala, specificand daca trimiterea a fost pierduta, furata, deteriorata, livrata gresit sau daca a existat o intarziere. Pentru sustinerea reclamatiei, este recomandat sa fie anexate fotografii sau documente justificative, cum ar fi facturi, chitante, procesul verbal de constatare sau imagini ale coletului deteriorat. Este important sa se mentioneze si modalitatea preferata de compensare, fie prin numerar, virament bancar sau mandat postal. Orice alte informatii relevante care pot contribui la solutionarea eficienta a problemei trebuie, de asemenea, incluse.

Unde poti sa depui o reclamatie Fan Courier?

Clientii nemultumiti pot depune reclamatii prin mai multe metode. Timpul de solutionare a reclamatiei este de maximum 3 luni, iar compensatiile se acorda in termen de 30 de zile de la finalizarea analizei.

Telefonic
Apeland serviciul de relatii cu clientii la 021.9336.

E-mail
Prin e-mail la adresa [email protected].

Direct la sediu
Prin depunere personala la orice locatie Fan Courier Express.

Prin posta
Trimitand o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la adresa Soseaua de Centura nr. 32, Stefanestii de Jos, Jud. Ilfov, in atentia departamentului Relatii cu Clientii.

Sfaturi pentru o reclamatie eficienta

Pentru ca o reclamatie sa fie eficienta, aceasta trebuie redactata clar si concis, incluzand toate detaliile esentiale pentru solutionarea problemei. Explicarea cat mai exacta a situatiei, mentionand ce s-a intamplat, cand si unde a avut loc incidentul, este un prim pas important. Tonul utilizat trebuie sa fie politicos si profesionist, evitand exprimarile agresive, deoarece o reclamatie formulata corespunzator are sanse mai mari sa fie solutionata rapid.

Este esential sa fie furnizate dovezi care sa sustina sesizarea, cum ar fi AWB-ul, facturi, fotografii ale coletului deteriorat sau procesul verbal de constatare, daca este cazul. De asemenea, trebuie specificata clar solutia dorita, fie ca este vorba de rambursare, livrare urgenta sau oferirea unor explicatii suplimentare. Nu in ultimul rand, trebuie incluse datele de contact pentru a facilita comunicarea in cazul in care sunt necesare informatii suplimentare.

Intrebari frecvente

Cat timp am la dispozitie pentru a depune o reclamatie la Fan Courier?
Ai la dispozitie 6 luni de la data expedierii coletului.

In cat timp va fi solutionata reclamatia mea?
Fan Courier are un termen de maximum 3 luni pentru solutionare.

Ce pot face daca reclamatia mea nu este solutionata favorabil?
Poti face o plangere la autoritatea de reglementare sau poti introduce o cerere de chemare in judecata.

Cum pot verifica statusul reclamatiei mele?
Poti contacta departamentul Relatii cu Clientii la 021.9336 sau pe email la [email protected].

Ce documente trebuie sa includ in reclamatie?
Numarul AWB, factura, chitanta, fotografii ale coletului deteriorat, proces verbal de constatare, daca este cazul.

Cum primesc despagubirea daca reclamatie este acceptata?
Despagubirea poate fi primita cash la sediul Fan Courier, prin virament bancar, mandat postal sau compensare (pentru persoane juridice).

Ce suma de bani pot primi ca despagubire?
Suma depinde de tipul expedierii. Pentru coletele cu valoare declarata, poti primi intreaga valoare, iar pentru cele fara valoare declarata, despagubirea este de 5 ori tariful serviciului.

Pot depune o reclamatie daca coletul a fost primit, dar este deteriorat?
Da, insa este recomandat sa reclami problema imediat dupa primirea coletului si sa pastrezi ambalajul pentru dovada.

Exista situatii in care Fan Courier nu ofera despagubiri?
Da, in cazurile de forta majora, daca destinatarul a acceptat coletul fara obiectii sau daca paguba s-a produs din cauza expeditorului.

Ce trebuie sa fac daca coletul meu s-a pierdut?
Depune o reclamatie cat mai repede si asigura-te ca ai toate documentele necesare pentru verificare si despagubire.

Feedback clienti

Fan Courier are o retea extinsa si ramane unul dintre cei mai utilizati curieri din Romania, ceea ce indica un nivel ridicat de incredere din partea clientilor si a companiilor care apeleaza la serviciile lor. Exista clienti care apreciaza eficienta anumitor livrari si considera ca, in general, compania ofera servicii rapide si accesibile. De asemenea, infrastructura logistica dezvoltata le permite sa acopere un numar mare de livrari zilnice, atat pe plan national, cat si international.

Un aspect care genereaza frustrari este interactiunea cu angajatii din call center, care sunt perceputi ca avand o atitudine neprofesionista, lipsita de empatie si orientare catre rezolvarea problemelor. Timpul mare de asteptare pentru preluarea apelurilor, tonul nepotrivit si tendinta de a scapa cat mai repede de clienti au fost mentionate frecvent in recenzii. Multi clienti considera ca lipsa unei comunicari eficiente si refuzul de a oferi informatii clare agraveaza problemele deja existente.

De asemenea, punctualitatea curierilor lasa de dorit, multi clienti raportand ca livrarile sunt anuntate, dar nerespectate, iar in unele cazuri coletele sunt returnate fara incercari reale de contact. Exista si situatii in care aplicatia companiei nu functioneaza corespunzator, iar informatiile oferite nu corespund realitatii din teren. Unele sesizari raman fara raspuns sau primesc solutii nesatisfacatoare, ceea ce contribuie la deteriorarea increderii in serviciile oferite.

Pentru a imbunatati experienta clientilor, Fan Courier ar trebui sa investeasca in instruirea personalului din call center, astfel incat interactiunile cu clientii sa fie mai eficiente si prietenoase. Totodata, ar fi necesara o revizuire a procesului de manipulare a coletelor, astfel incat acestea sa fie transportate in conditii de siguranta, mai ales atunci cand sunt marcate ca fragile. Implementarea unor masuri clare pentru imbunatatirea timpilor de livrare si respectarea programarilor ar putea contribui la cresterea nivelului de satisfactie al clientilor. O mai buna transparenta in comunicare si asumarea responsabilitatii pentru greselile comise ar putea schimba perceptia negativa asupra companiei.

Depunerea unei reclamatii la Fan Courier este un proces relativ simplu, dar necesita furnizarea de informatii corecte si detaliate. Urmeaza pasii recomandati, pastreaza documentele doveditoare si asigura-te ca soliciti confirmarea reclamatiei. Daca nu primesti un raspuns satisfacator, ai posibilitatea de a apela la autoritatile competente.

Aceste recenzii au fost extrase in data de 12.02.2025 de pe pagina Fan Courier GMB, https://maps.app.goo.gl/FT1aqWeNzjRmwagw9.

Related Articles

15 COMENTARII

1. Curier cu prestație EXECRABILA
    Aștept de 2 zile AWB7000060441738 ,contactez telefonic curierul care comunica ca nu cunoaște zona ,unde este strada pentru predat coletul dar a trimis mesaj ca a încercat predarea coletului
    Angajatorule selectează temeinic angajații nu mai trimite bipezi nesimțiți analfabeți și prost crescuți care te fac de cacao

2. Bună seara! În cursul zilei de azi s-a livrat un colet iar fiul meu l-a luat…. În colet nu sunt adidașii pt care a plătit suma de 500 lei ci altceva.., Vă rog să nu trimiteți banii către pers respectiva pentru ca nu a fost corect. Vă rog să veniți să ridicați coletul și să-l returnați. Este vb de coletul awb 4119500000297

3. Ma numesc Banu Marcela, am făcut comanda de niște medicamente de 545 lei awbnr.7000063925781, am primit luni 12 mai un mesaj la ora 7,49 dimineata, ca pachetul se livrează între orele 9 12, la ora 8,29 curierul a sunat eu nu eram acasă am plecat sa iau apa ca s a oprit apa 2 zile și doua nopți, la ora 9 fără 10 am fost acasă dar curierul a sunat și a transferat coletul la inbox. Eu m am bazat pe programul anunțat 9 12. Am vorbit cu șoferul a spus ca mesajul cu orele este formal si daca ar putea el l ar modifica deci nu a respectat programul menționat pentru livrare. Eu nu am card am banii pregătiți și solicit sa mi se aduca pachetul respectând legea și sa nu va mai bateți joc de oameni cu agresivitatea de care dați dovada, cu intimidare și neprofesionalism. Sunt o persoana de varsta a treia, cu putina experienta a vieții și cu decență, asa ceva nu e frumos.

4. desi au cele mai mari tarife, in ultimul timp profesionalismul lor lasa de dorit.avem un contract cu fan curier de peste 5 ani dar in ultimul timp se pierd coletele pe drum,cei de la call center iti inchid telefonul in nas,nu stiu unul de celalalt,trebuie sa stai zile intregi la telefon si zeci de emailuri trimise sa obtii o informatie de la ei.

5. FAN Curier este cea mai neserioasa firma, nu livreaza coletele la adresa ci le lasa aiurea, la Fanbox, prin tot orasul, departe de adresa de expeditie. Sesizarile telefonice sunt inutile, te lasa sa astepti 30 min in telefon si apoi iti inchide.

6. Faceți ceva va rog cu sediul din Dumbrăvița Timișoara doamnele de acolo foarte arogante si nu răspunde nimeni la telefon sun de 2 zile într-una efectiv nui interesează de clienți am sa mă feresc cât pot de această firma!!!!

7. Am primit telefon de la curier ca este la adresa,i am raspuns ca sunt acasa si a refuzat sa urce,spunandu mi destul de obraznic sa cobor eu si motivand ca nu are adresa..putea sa ma intrebe,desi eu adresa am dat o cand am facut comanda la e-mag
    imediat ce am refuzat sa cobor,am primit mesaj ca s a incercat si nu s a reusit livrarea
    datele sunt
    AWB7000051795434
    Astazi,24.06.2025
    In jurul orei 13,30
    Multumesc

8. Buna ziua ieri am fost sunat de către curier că vine sa ami aducă comanda și i-am explicat pe unde trebuie sa o ia să ajungă la mine dar el nu a mai venit și nici la telefon nu a răspuns și nu știu de ce mie mi-a venit mesaj că comanda a fost livrata in condițiile in care eu nu am primit nimic

9. Bună ziua, doresc să fac o sesizare în legătură cu un colet pe care l-am primit azi 04.07.2025 în Sibiu, Calea Dumbrăvii nr. 77 pe numele Cosma Ioan. Aces colet a fost trimis ( de unde, nu știu ) cu AWB 7000074302186
    Doresc să știu cine face aceste excrocherii, pentru că este a treia oară când primesc acest colet cu produs chinezesc de doi bani la prețul de 250 lei, fără să-l fi comandat. Întâmplarea face că de fiecare dată când a venit, nu am fost acasă și am rugat pe cineva să plătească curierului. Cu alte cuvinte vreau să aflu cine trimite asemenea produse, iar întrebarea următoare este cum pot returna un produs dacă nu știu ce este în pachet ? Pot desface coletul în fața curierului și dacă nu e ce am comandat să refuz plata ? Aștept un răspuns și modul de soluționare al acestei înșelătorii.

10. Buna ziua, în data de 16.07.2025 mi sa pus un plic cu acte importante din Sibiu ,domnul care la.pus a întrebat doamna de acolo când ajunge ,doamna binevoitoare a spus ca următoarea zi plicul ajunge la Botoșani, de dimineata încerc sa aflu unde este plicul și nu reușesc, am sunat la Sibiu la sediu ,am așteptat 20 min și într-un final mia răspuns o nesimțită ca altfel nam cum sai spun și a spus coletul dvs nu este scanat și nu va pot da detalii și mia inchis telefonul în nas ,vreau sa știu aceasta atitudine este normala ,vreau sa fac o sesizare sa fiu lamurita unde este plicul meu cu acte .

11. De ce nu mai primesc coletele livrate de Fan curier primesc mesaj cum ca livrarea a esuat si le returnati acum astept coletul cu AWB 7000073146737001F5770

12. Buna ziua, va sesizez faptul ca presupusul dvs. angajat care s-a recomandat doar Vasile, in data de 04.08.2025 cand trebuia sa livereze coletul cu nr. AWB700080750637 in Strada Victor Brauner nr. 42 a fost foarte impetinent tratand livrarea cu iresponsabilitate si pe mine in calitate de client ca pe un sclav personal care are obligatii fata de el. Mai mult, si-a permis sa ameninte ca nu livreaza coletul, sa urle si sa faca scandal refuzand sa imi comunice cine este reconandandu-se doar Vasile. Mai mult, a revenit de mai multe ori telefonic incercand sa poarte conversatii inproprii, sa induca o stare de temere si sa imi rastalmaceasca cuvintele. A afirmat ca inregistreaza convorbirea iar daca acest lucru este adevarat va rog sa ascultati toate convorbirile efectuate si sa luati masuri urgente. Consider revoltator un asemenea comportament si va rog sa-mi comunicati un raspuns la prezenta sesizare. Precizez de asemenea ca nu doresc sa renunt la comanda efectuata iar daca societatea dvs. refuză predarea coletului voi informa operatorul de la care am facut comanda si voi depune sesizari la toate organele abilitate.

13. Pe data de 4 August primesc mesaj pe telefon ca pachetul meu se afla intr.o anume locație si ca pot merge sa.l ridic ,Plec spre locația respectiva ,si acolo SURPRIZA, coletul nu se afla in custodia celor din locație, plec spre Paulesti ,un centru al celor de la fancurier, sa cer explicații, bineînțeles ca domnisoara de la recepție era pusa pe poziția robot ,ii explic problema ,cauta in calculator ,si da pachetul este in locația data in mesaj,I,am explicat ca nu exista niciun pachet ,nimic robotul îmi spune același lucru, Astăzi 5 August ma prezint din nou in locația respectiva ,domnul de acolo îmi spune ca nu exista pachet pe numele meu ,si sa ma duc sa fac reclamatie ,ca curieri nu sunt serioși si pune lumea pe drumuri ,dar mâine 6 August am sa mai încerc odată, daca nu fara nicio reținere am sa fac o reclamatie ,chiar asta mi se pare a fi furt

14. Trască Alexandru ne AVB 3211539840004 plicul meu este descărcat din data de 01.08 a ajuns la fan curier Chsoda, nici acuma nu m-a anunțat nimeni ce și cum, plus nu răspund la telefon cred ca au treabă la țigară probabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole